donderdag 7 april 2011

Volle asbak

2 opmerkingen:

 1. Voor mensen die graag dood willen, zijn de opschriften op de pakjes sigaretten een welkome boodschap. Stof zijt gij en als as zult gij wederkeren (variant op Genesis 3:17-19). Zoiets. Wat betreft de "fruitkaart" met het opschrift "van harte Beterschap" naast die weerzinwekkende asbak twijfel ik tussen schrijnend en cynisch. Raadselachtig overigens, dat de sigarettenpakjes allemaal aangebroken zijn, zo te zien. Hoe zit dat? Zijn ze leeg? Apropos, die volle asbak, is dat de oogst van één dag? Ik gok het aantal peuken op meer dan twee pakjes. Klopt dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Peter,
  Ik zag je foto’s op de Zwelgplek van de VPRO. Ik sloeg aan op de volle asbak met beterschapskaart.

  "Wij leveren een Zweedse methode (Zie www.qfog.nl ) die voor thuiswonende mensen met een onvermijdelijk groter risico op brand het brandrisico wegneemt.
  De mensen die wij kunnen helpen zijn dus de mensen die roken en al brandgaatjes hebben in kleding, meubilair en beddengoed. Maar ook knoeiers met kaarsen en koken. Achteraf was van brandslachtoffers vaak bekend dat zij een veel hoger risico liepen op brand maar er kon toen niets aan worden gedaan. Met de Q-Fog kunnen we er nu wel iets aan doen. Ook wel prettig voor buren en hulpverleners." Aldus Q-Fog.

  BeantwoordenVerwijderen